/static/118fa5d3c47b316b3bfa4aa6aba1bfc3/smartlipo-men.jpg

Smartlipo

Smartlipo Behandling for Menn

Om behandlingen

Smartlipo er en avansert, minimalt invasiv teknikk for fettfjerning som spesielt retter
seg mot menn som ønsker å fjerne uønsket fett på steder som mage, flanker, mannebryst og hake. Ved å bruke laserteknologi smelter vi fettcellene før de suges skånsomt ut. Dette gir minimal skade på omkringliggende vev og kortere
restitusjonstid. Behandlingen er kjent for sin effektivitet, raske tilheling, og
evne til å stramme opp huden, noe som gjør den til et populært valg blant menn som
ønsker å forbedre kroppskonturen sin.

Detaljert Informasjon om Smartlipo for Menn

Hva er Smartlipo?

Smartlipo er en innovativ teknikk innen fettsuging som benytter laser for å forenkle og forbedre fettfjerningsprosessen. Denne metoden gjør det mulig å jobbe mer presist og med mindre fysisk belastning enn tradisjonell fettsuging. Laserteknologien gir også en betydelig fordel ved å stimulere kollagenproduksjonen, noe som bidrar til hudoppstramming etter behandlingen.

Fordeler ved Smartlipo:

  • Minimalt Invasiv: Reduserer risikoen for blødning, blåmerker og hevelser sammenlignet med tradisjonelle metoder.
  • Hudoppstramming: Laseren stimulerer kollagenproduksjonen, noe som resulterer i strammere hud.
  • Rask Restitusjon: De fleste pasienter kan gjenoppta daglige aktiviteter allerede dagen etter behandlingen.
  • Presisjon: Laserens evne til å målrette spesifikke fettdepoter gir bedre kontroll og mer detaljert kroppsskulpturering.

Vanlige Behandlingsområder:

  • Mage: Ideell for å fjerne fettdepoter som ikke forsvinner med diett og trening.
  • Mannebryst: Effektiv behandling av uønsket store bryst.
  • Dobbelthake: Fjerner fett og strammer huden under haken.

Vanlige Behandlingsområder:

Under lokalbedøvelse settes et tynt kateter med en laserfiber inn i det ønskede området. Laseren smelter fettcellene, som deretter suges ut med en kanyle. Pasientene kan ofte returnere til daglige aktiviteter dagen etter.

Forberedelse og Etterbehandling:

  • Før Behandlingen: En konsultasjon med kirurgen for å diskutere mål, forventninger og eventuelle helsemessige bekymringer er viktig. Pasientene bør også unngå visse medisiner.
  • Etter Behandlingen: Bruk av kompresjonsplagg i to uker for å minimere hevelse og forme kroppen er essensielt. Man kan gjenoppta trening og daglige gjøremål umiddelbart.

Sikkerhet og Popularitet:

Smartlipo er en veldokumentert og trygg behandling som blir stadig mer populær blant menn. Behandlingen er ikke lenger tabubelagt, og mange menn rapporterer økt selvtillit og forbedret livskvalitet etter behandlingen.

Velge en Kvalifisert Smartlipo Behandler:

Novelaklinikken har jobbet med Smartlipo siden 2011, vi har behandlet mer enn 4000 pasienter. Vi har klinikk i flere byer med god kapasitet og tilgjengelighet. En konsultasjon før behandlingen er essensiell for å diskutere mål, forventninger og eventuelle helsemessige bekymringer.

For mer informasjon og for å bestille en konsultasjon, kontakt en lokal klinikk som tilbyr Smartlipo.

Resultater etter Smartlipo behandling for gynekomasti Fjerning av dobbelthake med Smartlipo laser Smartlipo fettfjerning på overarmer hos menn

Spørsmål og svar

Hva er fordelene med Smartlipo?
• Smartlipo er mer skånsomt enn tradisjonell fettsuging.
• Minimalt med blødning
• Hudoppstrammende effekt
• Andre vevsstrukturer skades ikke
• Svært liten risiko for komplikasjoner
• Svært lite snitt i huden (1-2 mm)
• Kun lokalbedøvelse - ingen narkose
• Lite smerter - sjelden nødvendig med annet enn Paracet
• Du er raskt på bena igjen og kan normalt gå på jobb neste dag
Hvor på kroppen?
Fra naturens side er vi alle utstyrt med fettdepoter på kroppen. Alpha-fett er fett som ikke lar seg slanke- eller trene bort.  Fordelingen av alpha-fettet er bestemt av kjønn og arvelige faktorer.  Med laserteknologien er det mulig å fjerne fett fra stort sett hele kroppen, feks mage, flanker, utside lår ("ridebukse"), innside lår, dobbelhake, overarmer ("Grevinneslør"), etc.

Stadig flere menn ønsker også å fjerne noe av fettet rundt brystene.  Smartlipo er godt egnet til også dette; skånsomt, effektivt, permanent og strammer opp huden.

Det er viktig å vite at smartlipo ikke kan erstatte en slankekur. Vi har fra naturens side et ganske stabilt antall fettceller. Når vekten økes, økes også mengden av fett i cellene, mens antallet celler faktisk ikke økes. På den måten kan man si at cellene blåses opp når vi legger på oss, og skrumper inn når vi tar av oss. Ved laser-lipolyse blir fettcellene derimot permanent borte. De ødelagte fettcellene kan ikke gjendannes.
Om operasjonen
Bruk av medisiner

Dersom du står på medisiner er det viktig at du opplyser klinikken om dette, slik at vi kan sikre at det ikke får noen innvirkning på behandlingen din. De to siste ukene før behandlingen bør du unngå smertestillende som inneholder acetylsalisylsyre, da dette gir økt blødningstendens. Likeledes bør kosttilskudd som inneholder Q10, ginseng, hvitløk eller fiskeolje også unngås, ettersom også disse virker blodfortynnende.  Dersom du tidligere har opplevd reaksjoner på medikamenter, er det viktig at du informerer om dette på forhånd.

På behandlingsdagen

Det er viktig at du føler deg frisk og rask den dagen du skal behandles. Har du feber eller andre tegn på infeksjoner i kroppen, bør du ta kontakt med klinikken slik at det kan bli tatt stilling til om hvorvidt behandlingen bør gjennomføres eller ikke. Du behøver ikke være fastende, men bør ikke ha inntatt alkohol de siste 12 timene før inngrepet.

Du kan møte på klinikken i løst og behagelig tøy. Ha ikke på smykker der du skal opereres.  Ha gjerne med undertøy-skift, i tilfelle det blir lokalbedøvelse som drypper på det du har på deg under inngrepet. Det vil bli tatt før- og etterbilder av det aktuelle området.

Ved behandlingen benyttes det kun lokalbedøvelse i huden og fettvevet.  Straks bedøvelsen gjør sin effekt, føres en laserfiber på ca 0,5 mm inn gjennom et hull på størrelse med et knappenålshode. Ved selve laserbehandlingen føres fiberen frem og tilbake i fettvevet, til alle fettcellene er oppløst. Dette kan så på en skånsom måte suges ut.  Til slutt lukkes de små hullene med strips eller enkle sting.

Etter behandlingen

Når lokalbedøvelsen gir seg etter noen timer, vil du føle deg noe øm og sår i de behandlede områdene. Det kan være nødvendig med reseptfrie smertestillende tabletter som Paracet eller Ibux til natten. Du skal helst anvende en kompresjonsforbinding dag og natt den første uken ettersom dette holder huden stramt og forebygger hevelse og ømhet. Etter en uke brukes forbindingen kun om dagen. Det er kun i sjeldne tilfeller det forekommer store blåmerker i behandlingsområdene.

Raskt tilbake til hverdagen

Allerede dagen etter inngrepet kan du gjenoppta dine alminnelige gjøremål. De aller fleste går på jobb neste dag, men de som synes det blir litt for plagsomt burde unne seg en dag fri. Lytt til kroppens signaler, og start løpetrening, helsestudio og lignende i eget tempo.

Oppfølging

Vi følger deg tett opp etter behandlingen. Ved spørsmål eller problemer i dagene etter behandlingen, er du selvsagt velkommen til å kontakte klinikken og eventuelt komme inn til en ekstra kontroll. Vi avtaler vanligvis kontroll etter 2 måneder hos kirurgen for at det foreløpige resultatet kan vurderes.

Kroppen naturlige immunforsvar bruker litt tid på å fjerne gjenværende fett og på at huden skal bli stram over de områdene hvor fettet er forsvunnet. Derfor får man det endelige resultatet først etter 4-6 måneder.  Da er huden blitt stram, fettet fjernet og du forhåpentligvis fornøyd!  For raskere resultat av fettfjerningen kan du benytte vår kombinasjonsbehandling med Triactive eller Eximia.

Diett

Forut for behandlingen bør man spise normal kost.  Dermed er fettcellene ”avslappet” og mer mottakelige for laserstrålene under selve fettfjerningen.  Etter behandlingen er det mye å vinne på å spise lite fett og karbohydrater i 1-2 mnd. Fettcellene som er varmet opp men ikke fjernet, vil i større grad forsvinne når de ikke får tilført nytt fett. 

I 6-8 uker skjer det en økning av fettforbrenning i kroppen, fordi kroppens immunforsvar "spiser opp" de skadde fettcellene. Dette påvirker forbrenningen i resten av kroppen slik at  fettlagrene også andre steder på kroppen minsker.  For de som ønsker å gå ned også i andre fett-depoter enn der de er operert, er tiden etter smartlipo- behandlingen det rette tidspunktet til å legge om usunne vaner, kanskje ta en slankekur man synes har fungert rimelig bra tidligere, og ihvertfall være litt mer aktiv.  Gevinsten er spesielt stor i hele 8 uker etter behandlingen.  Det oppleves for mange som overkommelig å holde motivasjonen oppe og gjennomføre en slik kur, fordi man ser at tiltakene denne gangen faktisk har effekt!
Risikoer og bivirkninger
Det er tidligere ikke blitt beskrevet bivirkninger som større blødninger eller fettblodpropper etter laser-lipolyse. Teoretisk skulle det heller ikke være noen risiko for dette, ettersom laseren ikke kan ødelegge store blodkar i fettvevet. Også ved aspirering (utsuging) av det oppløste fettvev med stumpe kanyler, er risikoen særdeles minimal.

Men ved ethvert operativt inngreper det en risiko for infeksjon, selv ved sår som kun er på størrelse med et knappenålshode. Det er derfor viktig å være oppmerksom på tegnene på at man har fått infeksjon, og du må ta snarlig kontakt med klinikken om du skulle få slike symptomer.  Disse vil man gå grundig gjennom før behandlingen.

Ved selve laserbehandlingen finnes det en liten risiko for å få et lite brannsår rundt innstikksstedet. Målet med inngrepet er å fjerne hverken for mye eller for lite av det ekstra fettvevet. Det skal helst være et tynt fettlag under huden, ellers kan man fort se ”avmagret” ut. Likeledes skal avgrensningen til de ikke-behandlede områdene være jevn, slik at det ikke ser ut som om det er fordypninger i vevet.
Risikoer og bivirkninger
Det er tidligere ikke blitt beskrevet bivirkninger som større blødninger eller fettblodpropper etter laser-lipolyse. Teoretisk skulle det heller ikke være noen risiko for dette, ettersom laseren ikke kan ødelegge store blodkar i fettvevet. Også ved aspirering (utsuging) av det oppløste fettvev med stumpe kanyler, er risikoen særdeles minimal.

Men ved ethvert operativt inngreper det en risiko for infeksjon, selv ved sår som kun er på størrelse med et knappenålshode. Det er derfor viktig å være oppmerksom på tegnene på at man har fått infeksjon, og du må ta snarlig kontakt med klinikken om du skulle få slike symptomer.  Disse vil man gå grundig gjennom før behandlingen.

Ved selve laserbehandlingen finnes det en liten risiko for å få et lite brannsår rundt innstikksstedet. Målet med inngrepet er å fjerne hverken for mye eller for lite av det ekstra fettvevet. Det skal helst være et tynt fettlag under huden, ellers kan man fort se ”avmagret” ut. Likeledes skal avgrensningen til de ikke-behandlede områdene være jevn, slik at det ikke ser ut som om det er fordypninger i vevet.

Er du usikker på hvilken behandling som er riktig for deg? Bestill en gratis konsultasjon i dag.

/static/2e1fe349836c7a8961f7949d232db8bb/kvistar-scaled-1.jpg