/static/7bc1b1995529ef6ecac906f8688a0f6c/laserfjerning.jpg

Laserfjerning av tatoveringer

Fjerne eller tone ned en uønsket tatovering

Om behandlingen

Novelaklinikken kan tilby deg profesjonell og effektiv fjerning av tatovering ved bruk av markedets beste laser teknologi. Dessverre finnes det tilfeller der man angrer på en tatovering man har fått, eller man kan ha fått en tatovering med dårlig kvalitet. Tidene skifter og hele tiden kommer det nye moter. Årsakene til å fjerne en tatovering er mange. Og nå er det kommet profesjonell hjelp som kan hjelpe deg med ditt ønske om å fjerne eller tone ned en tatovering.

Ved første konsultasjon gjennomgås pasientens ønsker og forventninger. Tatoveringen undersøkes og kunden vil få informasjon om antall behandlinger som forventes, og hvordan behandlingen vil foregå. Behandlingstiden og antall behandlinger varierer fra 5-30 minutter, 4-8 ganger alt etter størrelse, farger, alder på tatovering og tetthet.  Sol og solarium må unngås både før og etter behandling.

/static/ea56dfff6d6d964e9e23dc6fee67ae9c/fjerningavtatoveringer_image-scaled-1.jpg

Spørsmål og svar

Hva brukes for å fjerne en tatovering?
Vi bruker en Q Switched Rubin Laser. Denne laseren er spesielt tilpasset for å fjerne tatoveringer.
Hva skjer under laserbehandling?
Laserens stråler bryter dermal pigmenteringen (tattooblekket) opp i små partikler. Dette skjer ved at tattooblekket absorberer energien fra strålene. Den hurtige pulsen og energien vil få blekket til å knuse som en sukkerbit som går i oppløsning.
Hvordan skiller kroppen ut det oppløste blekket?
Når blekket er oppdelt etter laserbehandlingen vil kroppen reagere ved å flytte veske til det behandlede området for å hjelpe med å skylle blekket vekk. Denne immun responsen vil kunne medføre hevelse og rødme i området. I løpet av de neste dagene og ukene vil blekkes gradvis skylles ut av kroppen.
Hvorfor trenger jeg flere behandlinger?
Alle tatoveringer ligger i flere hudlag oppå hverandre. En tykk konsentrasjon av pigment partikler kan derfor ikke deles ved en enkelt behandling. Vi vil under hver behandling gå over hele tatoveringen med laseren for å bryte opp mest mulig av blekket. Hver behandling vil produsere en viss grad av bleking. Veldig nye tatoveringer vil ikke blekes i samme grad pga. tetthet og styrke. En skyggelagt tatovering vil derfor blekes en del mer og trenger oftest bare et par behandlinger.
Aldringsflekker trenger ofte bare en behandling.
Farger, tetthet, og alder: De letteste fargene å fjerne er sorte / mørke nyanser. Orange, gule, rosa, lilla, brune, og andre nyanser er litt vanskeligere å fjerne. Farger som gul, lys blå, og turkis er vanskeligere å fjerne helt, og pasientene kan forvente å miste ca. 70 – 80 % av denne type blekk. Med mindre tatoveringen er meget gammel (20 år eller mer. Vanskelige farger fjernes sjeldent helt, men blekes betydelig. Laser kan da være et greit hjelpemiddel ved ny "cover" tatovering.

Jo nyere og tettere tatovering, jo flere behandlinger vil du trenge. Skygger forsvinner etter ca. 1-2 behandlinger, mens outline og fylte tatoveringer forsvinner etter ca. 5-8 behandlinger. Eldre tatoveringer er enklere å fjerne og vil derfor trenge færre behandlinger.
Virker "Tattoo removal creme"?
Det finnes ingen beviser for at slike kremer virker. I beste fall lysner de huden oppå og rundt tatoveringen, dette gjør at tatoveringen ser litt lysere ut. Ser man på ingrediensene og komponentene i slike produkter kan man jo lure på hvordan de angivelig skal fjerne tatoveringsblekk som sitter i flere hud lag under overflaten. 
Vil behandlinger resultere i arr?
Moderne lasere vil ikke gi huden arr av to grunner:

- For det første går ikke laseren dypt nok i huden til å forårsake arrdannelse.
- For det andre er pulsen fra laseren så hurtig at det kun er pigmenter i tatoveringen som blir. - berørt og celler og vev rundt disse pigmentene er uskadet.

Arrdannelse var et spørsmål for 10 eller 15 år siden, da utstyret var nokså primitivt. Arrdannelse er derfor ikke noe å være bekymret for med mindre du har lidelsen keloid arrdannelse, hvilket er veldig sjeldent.
Gjør det vondt?
De fleste pasienter beskriver at fjerning av tatovering er langt mindre vondt enn å få den tatovert. En avgjørende forskjell er at fjerningen går fortere enn selve tatoveringen. (gjennomsnittlig 10-15 min) Pasienter sammenligner smerten med en gummistrikk som skytes mot huden. Sort blekk er mindre smertefullt å fjerne enn farget blekk, pga. bølgelengden av lys vi bruker til å bryte ned blekket med. Vi tilbyr også bedøvende krem og kaldluft til de som måtte ønske det.
Hvilke bivirkninger kan jeg oppleve?
Noen kan oppleve rødme, hevelse og mindre blærer på huden etter laserbehandlingen. Disse bivirkningene er midlertidige og huden vil helbredes fullstendig.

Er du usikker på hvilken behandling som er riktig for deg? Bestill en gratis konsultasjon i dag.

/static/2e1fe349836c7a8961f7949d232db8bb/kvistar-scaled-1.jpg