/static/2ed4c5a95351c984e6c5564c5bfca24b/fjerningavblodkar_cover.jpg

Fjerning av blodkar

Laserbehandling fjerner blodkar raskt og effektivt

Om behandlingen

Det er helt unødvendig å unngå shorts eller skjørt på grunn av misnøye med egne "stygge ben", spesielt når problemet skyldes tynne, uønskede blodkar. Heldigvis finnes det en løsning: laserbehandling. Denne metoden er både enkel og effektiv, hvor kun 1-2 behandlinger er nødvendig for å oppnå varige resultater. Laseren fungerer ved å varme opp de problematiske blodkarene, noe som fører til at de skades og gradvis elimineres av kroppens eget immunforsvar. Det er verdt å merke seg at denne prosessen kan ta fra et par uker til et par måneder, og under helingsfasen kan det oppstå en viss rødhet, blåfarge, eller gråfarge i de behandlede områdene.

Etter behandlingen

Siden metoden bygger på at karene varmes opp, kan man få en liten «brannskade». Dette sees som rødme og hevelse i huden og forsvinner i løpet av et par dager. I sjeldne tilfeller kan det oppstå vannblemmer. Ikke klø på blemmene da de i så fall kan bli infiserte, og eventuelt danne arr. Irritasjon eller infeksjon kan avhjelpes med salve inneholdende antibiotika.

Det anbefales at man beskytter huden både mot kulde og overdreven soling for å bevare resultatet.

Overfladiske blodkar fjernes permanent, men det kan komme nye. Man kan aldri garantere at karene forsvinner helt, men som regel oppnår man en betraktelig forbedring.

/static/7c9b31aea58a15242541aa1ea651b093/fjerningavblodkar_image-scaled-1.jpg

Spørsmål og svar

Behandlingsområder
De vanligste behandlingsområdene er ansikt og ben, men man kan behandle tynne blodkar stort sett alle steder på denne måten.

En spesialvariant er "coupreose" eller rødhet i ansiktet:

Noen mennesker er arvelig belastet, noen har opplevd hard medfart på huden på ett eller flere tidspunkter i livet, og andre har indre kroppslige faktorer som spiller inn.
Sprengte blodkar, rødme og bloduttredelser kan gå under mange navn – couperose, teleangiektasi, rosacea, «spiders» og «cherryspots» kan være noen av dem.
Avhengig av hvilken type man er plaget av, behandler vi dette med IPL (Intens Pulserende Lys) og/eller laser.

Lyset absorberes i det røde pigmentet i blodkaret, slik at det dannes varme. Varmen gjør at blodet i karet koagulerer, og blodkaret ødelegges. Lyset/laseren vil også kunne sette sitt fokus mot pigmentering, og det er derfor viktig at huden er så lys som mulig ved behandling. Nylig solpåvirkning/brunhet er derfor ugunstig i forkant av behandling, og bør også unngås i minimum 3 uker etter behandling, for å sikre at huden ikke blir skadet.

For alle former for laserbehandling er det slik at man ikke kan behandles dersom man bruker medisiner som gjør huden overømfintlig for lys av samme bølgelengde som det aktuelle laserlyset. Personer som har brukt Isotretinoin mot kviser skal heller ikke behandles med laser før det er gått minst ett år etter avsluttet kur.

Personer som har lett for å danne arr og keloider, bruker blodfortynnende medikamenter, eller kremer som gjør huden ekstra lysømfintlig bør heller ikke behandles.
Gjør det vondt?
Behandlingen er nesten smertefri, den tar kun ca 20-30 min og effekten av behandlingen er varig.
Hvor mange behandlinger?
Det er vanlig med 1-4 behandlinger, men det er individuelt hvor mange behandlinger som er nødvendig. Det avhenger bl.a. av blodkarenes størrelse, omfang og hvor på kroppen de befinner seg.

Huden skal være helt leget og symptomfri før eventuell supplerende behandling, og det kan ta lang tid før prosessen er avsluttet.

Under behandlingen kan huden kjøles godt ned. De fleste opplever smerte som små stikk, men behandlingen er ikke direkte vond.

Er du usikker på hvilken behandling som er riktig for deg? Bestill en gratis konsultasjon i dag.

/static/2e1fe349836c7a8961f7949d232db8bb/kvistar-scaled-1.jpg