/static/02159eafba12eb47004762ab3c6adac5/pigment_cover.jpg

Pigmentfjerning

Vi behandler og reduserer uønsket hudpigmentering

Om behandlingen

Fjerning av pigmentflekker gjøres ved behandling av laser. Ved melasma har vi andre behandlingsmetoder da det ikke egner seg med laser.

Hva er pigmentflekker?

Pigmentflekker (hyperpigmentering) er mørke flekker/områder på huden som oftest viser seg i ansikt, men også på hals, bryst, og hender. Stort sett kommer disse som et resultat av langvarig og gjerne intens eksponering for sol, og vil da ofte kunne opptre fra 30-årene og oppover.

Det finnes pigmentflekker av ulike karakterer, og enkelte lar seg fjerne uten å komme tilbake, mens andre er et resultat av celleskade på dypere plan som til enhver tid må holdes i sjakk.

/static/416f702172b9323db4046e440b939103/pigment_image-scaled-1.jpg

Spørsmål og svar

Behandlingsmetode
Behandlingstypen som brukes for å behandle pigmentflekker avgjøres av hvilken karakter disse har, og vi benytter oss hovedsakelig av CO2 laser eller IPL (Intens Pulserende Lys).

Det finnes også en type hyperpigmentering som kalles melasma.

Dette er pigmenteringer som skyldes forandringer i hormonstatusen, og inntreffer gjerne ved svangerskap og bruk av hormontillegg (prevensjon). Her rammes gjerne unge kvinner fra 20-40 år, og mange er ikke klar over denne type problematikk. Hos de fleste gravide kvinner forsvinner flekkene etter endt svangerskap, men for noen kan dette likevel ta lang tid.

Dersom man IKKE beskytter hudområdene mot solens eksponering i den aktuelle tiden, kan solen gjøre hudforstyrrelsene om til permanet skade! Dette gjelder også dersom pigmenteringsfortyrrelsene skyldes p-hormoner. Ved stopp av p-hormonbruk ser en ofte at flekkene forsvinner, men at det tar lengre tid enn ved et endt svangerskap.

Opptil 70 % av de som er gravide opplever slik hyperpigmentering, og kvinner med en litt mørkere hudtype er mest utsatt.

Blant p-pillebrukere ses slike pigmentflekker hos cirka 10 %.

Mange opplever at problemet kommer tilbake ved senere svangerskap eller dersom man starter på p-hormener igjen. Plagene blir ofte mer synlig om sommeren da områdene som tidligere har fått flekker blir raskere brune igjen ved ny soleksponering.
Behandling melasma
Melasma kan være en noe "lunefull" pigmentering. Som oftest avstår vi fra å behandle dette med laser, ettersom den i enkelte tilfeller kan forverre seg.

Den beste måten å behandle/holde melasma i sjakk er ved å stoppe bruk av hormontilskudd og/eller benytte et medisinsk hudprodukt som lokalt kan dempe overflatefargen (se Obagi kremserien), samt BESKYTTE huden for solen (hele året) – for å hindre videre utvikling.
Pigment-type kan raskt vurderes av våre erfarne behandlere i klinikken, og vi gir deg gjerne råd om hvordan du på best mulig måte kan opprettholde din huds pene og jevne hudfarge i fremtiden.

Er du usikker på hvilken behandling som er riktig for deg? Bestill en gratis konsultasjon i dag.

/static/2e1fe349836c7a8961f7949d232db8bb/kvistar-scaled-1.jpg