/static/a03e57e0a0d668e031ef11f3d0deca68/krokfinger_cover.jpg

Krokfinger

Gjenvinne håndens naturlige bevegelighet og frihet

Om behandlingen

De aller fleste pasienter med krokfinger har ventet lenge med å søke hjelp, ofte fordi de ikke vet at det finnes god hjelp å få, de har hørt om den tradisjonelle operasjonsmetoden og den ikke er attraktiv, eller de ikke har utviklet nok kontrakt for at det skal være verdt en operasjon. Med metoden "perkutan fasciotomi" er det mulig å rette ut fingeren på en skånsom, rask og smertefri måte.

Etter behandlingen

Sårene etter operasjonen er kun noen få små hull fra nålen og den opererte fingeren eller fingrene kan strekkes om natten i 3 måneder med skinne eller tape, slik at man forhindrer tilbakefall.
Denne operasjonsmetoden er veldig populær i andre vestlige land og du vil finne store mengder informasjon og bilder på internett.

/static/a384cb61a1c4a760201e1ea51f6beb65/krokfinger_image-scaled-1.jpg

Spørsmål og svar

Hva er en krokfinger?
Krokfinger (“Dupuytrens kontraktur”) er en plagsom fortykkelse og strengdannelse i seneplaten i hendene. Det er ikke selve bøyesenen som er berørt og som man kan kjenne rett under huden, men stramme strenger fra seneplaten.

Ringefinger og lillefinger er hyppigst berørt, men lidelsen kan også affisere de andre fingrene, inkl tommelen. Dersom strengene blir stramme, trekker de i fingrene som dermed bøyes og blir “krokete”.  Har man hatt en finger bøyd i årevis, kan det bli vanskelig å få strukket den helt ut selv med operasjon, da leddene er noe tilstivnet. 

Årsaken til krokfinger er ukjent. Forskning viser imidlertid at krokfinger går igjen i familier, forekommer hyppigst hos menn, plager regelmessig de med diabetes og epilepsi samt de som driver fysisk hardt arbeid med hendene.
Er det fare for komplikasjoner ved operasjonen?
- Operasjonen er så liten og med så liten fare for komplikasjoner, at man kan tilby den også til de som har liten grad av kontraktur og strengdannelse.

- Operasjonen foregår i lokalbedøvelse der poenget er å løsne strengen fra omliggende vev, kutte den og deretter strekke ut krokfingeren.

Er du usikker på hvilken behandling som er riktig for deg? Bestill en gratis konsultasjon i dag.

/static/2e1fe349836c7a8961f7949d232db8bb/kvistar-scaled-1.jpg