/static/52b0979e3abd630112c798ace3738b0b/smartlipo_cover.jpg

Smartlipo

Permanent fettfjerning med Smartlipo

Om behandlingen

Innen permanent fettfjerning er Laser-lipolyse det nyeste gjennombruddet. Teknikken er godt dokumentert, skånsom og stadig mer populær i USA, England, Italia, Tyskland, Sverige og nå også i Norge. Dette er en vitenskapelig utviklet teknikk for fettfjerning, som maksimerer effekten og minimerer bivirkningene man får ved tradisjonell fettsuging. I tillegg strammes huden opp.

Den første Smartlipo-laseren i Norge kom til vår klinikk i Kristiansand i 2009. I Oslo startet vi i 2011 og har siden da behandlet over 3000 kunder på våre forskjellige klinikker. Vi var også de første som utviklet og satte i system etterbehandling med Triactive eller Eximia for å oppnå optimalt resultat av fettfjerningen. Egne erfaringer og solid medisinsk dokumentasjon viser gode resultater og mindre ubehag ved smartlipo enn tradisjonell fettsuging. Vår behandlingsmetode gir bedre resultat fordi den også strammer opp huden. Laseren sørger også for at blir effekten blir jevnere og plagene mindre etter behandlingen.

Hva skjer egentlig?

Ved laser-lipolyse oppnår man tre hyggelige effekter:

1.  Fettcellene skades
2.  De små blodkarene i fettet koaguleres ("tettes")
3. Huden strammes opp

1.  Fettcellene forsvinner

Laserenergien ødelegger fettcellene ved at cellemembranen brytes ned på en måte som er ufarlig for de øvrige cellene i kroppen. Fettet innenfor cellemembranen er flytende, og kan deretter skånsomt suges ut. Immunforsvaret vil på naturlig måte fjerne gjenværende skadde fettceller over de neste 6-8 ukene. Fra dag til dag og fra uke til uke vil du se du blir gradvis mindre – en hyggelig tid! Under prosessen med fettfjerningen har man økt fettforbrenning. Det kan man dra nytte av dersom man ønsker å tape fett også andre steder på kroppen. Da kan behandlingen fungere som en "kick-start" på økt forbrenning av kroppens overflødige fettansamlinger. Det er motiverende når man ser at det man gjør (for en gangs skyld?) faktisk har effekt!

2. De små blodkarene i fettet koaguleres

Laseren varmer opp de små blodkarene som ligger i fettvevet.  Skulle noen av disse bli skadet under operasjonen, vil de dermed være "tette". Derfor får man mindre blødninger, blåmerker, hevelser eller ømhet etter denne type operasjon enn ved tradisjonell fettfjerning.

3. Huden strammes opp

Laseren varmer også opp huden fra innsiden, der bindevevet er.  Huden stimuleres dermed til å danne nytt og sterkere kollagen, og resultatet blir at huden blir strammere.

/static/6aab381ce83c33ef5ad0dcfade9faf55/smartlipo_image-scaled-1.jpg

Spørsmål og svar

Hva er fordelene med Smartlipo?
• Smartlipo er mer skånsomt enn tradisjonell fettsuging.
• Minimalt med blødning
• Hudoppstrammende effekt
• Andre vevsstrukturer skades ikke
• Svært liten risiko for komplikasjoner
• Svært lite snitt i huden (1-2 mm)
• Kun lokalbedøvelse - ingen narkose
• Lite smerter - sjelden nødvendig med annet enn Paracet
• Du er raskt på bena igjen og kan normalt gå på jobb neste dag
Hvor på kroppen?
Fra naturens side er vi alle utstyrt med fettdepoter på kroppen. Alpha-fett er fett som ikke lar seg slanke- eller trene bort.  Fordelingen av alpha-fettet er bestemt av kjønn og arvelige faktorer.  Med laserteknologien er det mulig å fjerne fett fra stort sett hele kroppen, feks mage, flanker, utside lår ("ridebukse"), innside lår, dobbelhake, overarmer ("Grevinneslør"), etc.

Stadig flere menn ønsker også å fjerne noe av fettet rundt brystene.  Smartlipo er godt egnet til også dette; skånsomt, effektivt, permanent og strammer opp huden.

Det er viktig å vite at smartlipo ikke kan erstatte en slankekur. Vi har fra naturens side et ganske stabilt antall fettceller. Når vekten økes, økes også mengden av fett i cellene, mens antallet celler faktisk ikke økes. På den måten kan man si at cellene blåses opp når vi legger på oss, og skrumper inn når vi tar av oss. Ved laser-lipolyse blir fettcellene derimot permanent borte. De ødelagte fettcellene kan ikke gjendannes.
Om operasjonen
Bruk av medisiner

Dersom du står på medisiner er det viktig at du opplyser klinikken om dette, slik at vi kan sikre at det ikke får noen innvirkning på behandlingen din. De to siste ukene før behandlingen bør du unngå smertestillende som inneholder acetylsalisylsyre, da dette gir økt blødningstendens. Likeledes bør kosttilskudd som inneholder Q10, ginseng, hvitløk eller fiskeolje også unngås, ettersom også disse virker blodfortynnende.  Dersom du tidligere har opplevd reaksjoner på medikamenter, er det viktig at du informerer om dette på forhånd.

På behandlingsdagen

Det er viktig at du føler deg frisk og rask den dagen du skal behandles. Har du feber eller andre tegn på infeksjoner i kroppen, bør du ta kontakt med klinikken slik at det kan bli tatt stilling til om hvorvidt behandlingen bør gjennomføres eller ikke. Du behøver ikke være fastende, men bør ikke ha inntatt alkohol de siste 12 timene før inngrepet.

Du kan møte på klinikken i løst og behagelig tøy. Ha ikke på smykker der du skal opereres.  Ha gjerne med undertøy-skift, i tilfelle det blir lokalbedøvelse som drypper på det du har på deg under inngrepet. Det vil bli tatt før- og etterbilder av det aktuelle området.

Ved behandlingen benyttes det kun lokalbedøvelse i huden og fettvevet.  Straks bedøvelsen gjør sin effekt, føres en laserfiber på ca 0,5 mm inn gjennom et hull på størrelse med et knappenålshode. Ved selve laserbehandlingen føres fiberen frem og tilbake i fettvevet, til alle fettcellene er oppløst. Dette kan så på en skånsom måte suges ut.  Til slutt lukkes de små hullene med strips eller enkle sting.

Etter behandlingen

Når lokalbedøvelsen gir seg etter noen timer, vil du føle deg noe øm og sår i de behandlede områdene. Det kan være nødvendig med reseptfrie smertestillende tabletter som Paracet eller Ibux til natten. Du skal helst anvende en kompresjonsforbinding dag og natt den første uken ettersom dette holder huden stramt og forebygger hevelse og ømhet. Etter en uke brukes forbindingen kun om dagen. Det er kun i sjeldne tilfeller det forekommer store blåmerker i behandlingsområdene.

Raskt tilbake til hverdagen

Allerede dagen etter inngrepet kan du gjenoppta dine alminnelige gjøremål. De aller fleste går på jobb neste dag, men de som synes det blir litt for plagsomt burde unne seg en dag fri. Lytt til kroppens signaler, og start løpetrening, helsestudio og lignende i eget tempo.

Oppfølging

Vi følger deg tett opp etter behandlingen. Ved spørsmål eller problemer i dagene etter behandlingen, er du selvsagt velkommen til å kontakte klinikken og eventuelt komme inn til en ekstra kontroll. Vi avtaler vanligvis kontroll etter 2 måneder hos kirurgen for at det foreløpige resultatet kan vurderes.

Kroppen naturlige immunforsvar bruker litt tid på å fjerne gjenværende fett og på at huden skal bli stram over de områdene hvor fettet er forsvunnet. Derfor får man det endelige resultatet først etter 4-6 måneder.  Da er huden blitt stram, fettet fjernet og du forhåpentligvis fornøyd!  For raskere resultat av fettfjerningen kan du benytte vår kombinasjonsbehandling med Triactive eller Eximia.

Diett

Forut for behandlingen bør man spise normal kost.  Dermed er fettcellene ”avslappet” og mer mottakelige for laserstrålene under selve fettfjerningen.  Etter behandlingen er det mye å vinne på å spise lite fett og karbohydrater i 1-2 mnd. Fettcellene som er varmet opp men ikke fjernet, vil i større grad forsvinne når de ikke får tilført nytt fett. 

I 6-8 uker skjer det en økning av fettforbrenning i kroppen, fordi kroppens immunforsvar "spiser opp" de skadde fettcellene. Dette påvirker forbrenningen i resten av kroppen slik at  fettlagrene også andre steder på kroppen minsker.  For de som ønsker å gå ned også i andre fett-depoter enn der de er operert, er tiden etter smartlipo- behandlingen det rette tidspunktet til å legge om usunne vaner, kanskje ta en slankekur man synes har fungert rimelig bra tidligere, og ihvertfall være litt mer aktiv.  Gevinsten er spesielt stor i hele 8 uker etter behandlingen.  Det oppleves for mange som overkommelig å holde motivasjonen oppe og gjennomføre en slik kur, fordi man ser at tiltakene denne gangen faktisk har effekt!
Risikoer og bivirkninger
Det er tidligere ikke blitt beskrevet bivirkninger som større blødninger eller fettblodpropper etter laser-lipolyse. Teoretisk skulle det heller ikke være noen risiko for dette, ettersom laseren ikke kan ødelegge store blodkar i fettvevet. Også ved aspirering (utsuging) av det oppløste fettvev med stumpe kanyler, er risikoen særdeles minimal.

Men ved ethvert operativt inngreper det en risiko for infeksjon, selv ved sår som kun er på størrelse med et knappenålshode. Det er derfor viktig å være oppmerksom på tegnene på at man har fått infeksjon, og du må ta snarlig kontakt med klinikken om du skulle få slike symptomer.  Disse vil man gå grundig gjennom før behandlingen.

Ved selve laserbehandlingen finnes det en liten risiko for å få et lite brannsår rundt innstikksstedet. Målet med inngrepet er å fjerne hverken for mye eller for lite av det ekstra fettvevet. Det skal helst være et tynt fettlag under huden, ellers kan man fort se ”avmagret” ut. Likeledes skal avgrensningen til de ikke-behandlede områdene være jevn, slik at det ikke ser ut som om det er fordypninger i vevet.
Risikoer og bivirkninger
Det er tidligere ikke blitt beskrevet bivirkninger som større blødninger eller fettblodpropper etter laser-lipolyse. Teoretisk skulle det heller ikke være noen risiko for dette, ettersom laseren ikke kan ødelegge store blodkar i fettvevet. Også ved aspirering (utsuging) av det oppløste fettvev med stumpe kanyler, er risikoen særdeles minimal.

Men ved ethvert operativt inngreper det en risiko for infeksjon, selv ved sår som kun er på størrelse med et knappenålshode. Det er derfor viktig å være oppmerksom på tegnene på at man har fått infeksjon, og du må ta snarlig kontakt med klinikken om du skulle få slike symptomer.  Disse vil man gå grundig gjennom før behandlingen.

Ved selve laserbehandlingen finnes det en liten risiko for å få et lite brannsår rundt innstikksstedet. Målet med inngrepet er å fjerne hverken for mye eller for lite av det ekstra fettvevet. Det skal helst være et tynt fettlag under huden, ellers kan man fort se ”avmagret” ut. Likeledes skal avgrensningen til de ikke-behandlede områdene være jevn, slik at det ikke ser ut som om det er fordypninger i vevet.

Er du usikker på hvilken behandling som er riktig for deg? Bestill en gratis konsultasjon i dag.

/static/2e1fe349836c7a8961f7949d232db8bb/kvistar-scaled-1.jpg